• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Betaalbare trouwringen kopen? Zo doe je dat!

Goud is al duizenden jaren het materiaal bij uitstek voor het vervaardigen van trouwringen. Gelukkig maakt dat trouwringen zeker niet onbetaalbaar. Lees meer over de geschiedenis van deze prachtige traditie of scroll verder naar beneden om meer te ontdekken over betaalbare trouwringen en waarop je moet letten als je ze gaat kopen.

Betaalbare trouwringen kopen? Lees onze tips!

Je trouwring is voor het leven, dus je wil graag een exemplaar dat je leven lang meegaat. Maar natuurlijk moeten de trouwringen ook passen in jullie budget. Willen jullie graag betaalbare trouwringen kopen zonder in te boeten aan kwaliteit? Lees snel onze tips.

10

Gouden trouwringen kopen: door dik en dun

Goud is een kostbaar materiaal dat de prijs van je trouwring kan doen oplopen. Je trouwringen een of enkele millimeters smaller kopen, kan dus al een groot verschil maken. Veel koppels kopen de ring voor de vrouw zelfs bewust iets dunner dan die van de man, om haar fijne vingers te accentueren.

Wist je dat fijne trouwringen momenteel ook erg in de mode zijn bij mannen? Herenringen zijn gemiddeld 4 à 5 millimeter, tegenover 2 à 3 millimeter bij de dames.

Wat is een legering?

Goud is in zijn zuivere vorm veel te broos om trouwringen van te maken. Daarom voegt DE BRUYLOFT altijd een hoeveelheid koper, zilver of andere materialen toe om het goud sterker te maken. Het resultaat noemen we een legering.

Witgouden legering

Bij witgoud voegen we voornamelijk palladium toe om het goud in kleur aan te passen. Omdat palladium minstens even duur is als goud, ligt de prijs van een witgouden trouwring altijd wat hoger dan die van dezelfde ring in geelgoud of roodgoud. Die laatste twee materialen bevatten geen van beiden palladium.

Geelgouden legering

Een legering van geelgoud ontstaat door een mengeling van goud, zilver en koper.

Roségouden legering

Ook een roségouden legering bevat goud, zilver en koper. Om de speciale rode gloed te verkrijgen, voegen we wat meer koper toe dan in geelgouden ringen.

Wat betekent karaat in goud?

Zoals we eerder al uitlegden, is een gouden ring altijd een legering (mengeling van goud en andere edelmetalen). Het aantal karaat drukt uit hoeveel zuiver goud er in de ring verwerkt zit:

  • 18 karaat = 75% goud
  • 14 karaat = 58,5% goud
  • 9 karaat = 37,5% goud

9

Voordelige gouden trouwringen beginnen vanaf 9 karaat, maar ook een gouden trouwring kopen van 14 karaat is vandaag erg populair.

Trouwring kopen met of zonder diamant

Diamanten in de damestrouwring lijken vandaag wel vanzelfsprekend, maar het is zeker geen must. Toch graag wat schittering? Diamant is de meest duurzame steen op de markt, maar er zijn zeker ook andere edelstenen mogelijk.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een saffier of een andere edelsteen met een kleurtje? Let wel goed op voor imitiaties (synthetische edelstenen of zelfs bergkristal), want niet alle winkels of websites communiceren daar eerlijk over, en weet dat saffier ook best een duur prijskaartje kan hebben.

8 (2)

Betaalbare trouwringen met eenvoudig ontwerp

Een eenvoudige trouwring kopen is goedkoper dan een complex ontwerp. Zien jullie je trouwringen toch graag sierlijk en romantisch? Bekijk dan zeker eens onze vintage trouwringen. Deze ringen zijn geïnspireerd op de trouwringen van weleer en hebben vaak parelvoegjes (Milgrain-afwerking) als accent, ideaal om een ring met fijne steentjes na te bootsen.

Hoe de ringmaat meten?

Je ringmaat meten, doe je het best op een moment waarop je het niet al te warm of te koud hebt. De omgevingstemperatuur kan de omtrek van je vingers namelijk tijdelijk doen krimpen of uitzetten. Om de juiste ringmaat te kopen, is het bovendien belangrijk om nu al te bepalen aan welke hand je je trouwring zult dragen. Je dominante hand heeft namelijk iets dikkere vingers dan je niet-dominante hand.

DE BRUYLOFT helpt jullie graag. Op onze website vind je tal van tips om de juiste ringmaat te kiezen. Weet ook dat je trouwringen bij ons binnen de twee weken kunt inruilen, indien de ringmaat toch niet helemaal goed zou zitten.

Betaalbare trouwringen online kopen? Bij DE BRUYLOFT zit je goed

Natuurlijk ben je altijd welkom in onze showroom in Lokeren, maar bekijk ook zeker eens onze trouwringen online voor nog meer keuze. Betaalbare trouwringen online kopen is heel eenvoudig én je geniet dezelfde garanties als in onze showroom.

Bekijk onze collectie voordelige trouwringen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een paar trouwringen?
Hoeveel een paar trouwringen kost, hangt eigenlijk gewoon af van het budget dat je eraan wilt uitgeven. Er bestaat dan ook geen regel die zegt hoe duur een trouwring moet zijn. Bovendien bepaalt elk detail aan een trouwring mee de prijs, zoals welk metaal je kiest, welke breedte en hoogte de ring moet hebben en wat voor edelstenen je er eventueel in wilt laten verwerken. Toch benieuwd of je voldoende gespaard hebt? Bij DE BRUYLOFT heb je al een mooi paar trouwringen vanaf 800 euro, maar evenzeer high-end ringen voor wie het budget niet belangrijk is.  Kom gerust eens langs of maak meteen een afspraak, zodat we je zeker persoonlijk kunnen adviseren in je keuze. In onze showroom vind je oneindig veel mogelijkheden, voor elk budget. Probeer vooral voor kwaliteit te kiezen, trouwring zijn voor het leven, ze moeten aldus nog heel wat avonturen doorstaan !
Hoe lang op voorhand dienen wij onze trouwringen te bestellen?
De normale besteltijd voor trouwringen duurt een 3 tal weken, al kan het in extreme gevallen ook op enkele dagen. Toch raden we aan dit vooral jezelf niet aan te doen en minstens 3 maanden op voorhand langs te komen. We merken we dat heel wat van onze klanten 6 maanden tot soms zelfs een jaar op voorhand langskomen voor hun trouwringen te kiezen, dit omdat een huwelijksfeest ook nog andere voorbereidingen vraagt. Indien u tijdig bent langs geweest is er nog tijd om de ringen te komen bekijken en te passen. Is er toch nog wat niet in orde? Dan kan dit nog voor dé dag worden aangepast.
Kan ik ook een persoonlijke verlovings- of trouwring laten ontwerpen?
Bij DE BRUYLOFT werken wij met het configuratorsysteem van Acredo. Dit unieke systeem laat toe elke verlovingsring of trouwring helemaal aan te passen naar de persoonlijke voorkeur van u als koppel. De configurator laat toe om zelf of samen met ons, de vorm van uw ringen afzonderlijk te kiezen, ook de breedte, de kleur en het materiaal, de indeling tussen kleuren en de plaatsing van diamanten.
Moet ik een afspraak maken?
Je maakt best een afspraak zodat wij je optimaal kunnen assisteren. Als klant kan je best rekening houden dat een bespreking 1.5 a 2uur kan duren. Dit lijkt lang, maar je bent er zo doorheen. Via het afsprakenblok op onze website kan je heel makkelijk je afspraak aanmaken. Staat het gepaste uur voor jou niet vrij, bel dan even of stuur een mail.

Ook interessant

Robijn (28)
Tips & tricks

Help, mijn witgouden ring kleurt geel! Dit doe je eraan

Als je je witgouden ring dagelijks draagt, kan hij na een tijdje geelachtig kleuren. We vertellen je hoe dat komt en hoe je je ring weer in topvorm krijgt.

Lees meer
Pure Feelings Picture Id917725802 (1)
Tips & tricks

Je diamanten ring onderhouden: zo behoudt hij zijn glans

Verliest jouw diamanten ring na een tijdje z’n glans? Geen zorgen, want er zijn heel wat manieren om je ring terug in topconditie te krijgen én houden.

Lees meer
The Bride Puts A Ring On The Grooms Finger And Holds A Bouquet In Her Picture Id1315852120
Tips & tricks

De perfecte mannenring kopen? We helpen je kiezen

Op zoek naar de perfecte trouwring voor je man? Er zijn wat dingen waarop je het best let tijdens je zoektocht. Geen zorgen, DE BRUYLOFT staat voor je klaar.

Lees meer