• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

De perfecte mannenring kopen? We helpen je kiezen

Ben je sinds kort verloofd en op zoek naar inspiratie voor de pérfecte trouwring voor je toekomstige man? Spannend! Het team van DE BRUYLOFT maakt je graag wegwijs. Samen vinden we een geschikte mannenring voor je wederhelft.

Robijn (15) (1)

Het materiaal van de ring

Over smaak valt niet te twisten, maar het is wel belangrijk om te weten wat je man mooi vindt. Als hij al sieraden draagt, kun je de trouwring makkelijk matchen met zijn favoriete juwelen. Ga bijvoorbeeld voor een ring in hetzelfde materiaal, of met een gemeenschappelijk detail.

De klassieke trouwring voor mannen is geelgoud, platina of witgoud, zonder edelstenen of andere opvallende details. Platina lijkt op zilver of witgoud, maar is zeldzamer, sterker, duurzamer en hypoallergeen. Daarom is dit materiaal ookduurder. Een moderne trouwring combineert dan weer meerdere edelmetalen.

 

5

De breedte van de ring

Mannenringen zijn over het algemeen breder dan vrouwenringen. De meest gebruikelijke breedtes zijn 4, 6 of 8 millimeter. Heeft je verloofde tengere, lange vingers, dan is een trouwring van 8 millimeter waarschijnlijk iets te opvallend. Grote, brede vingers vragen dan weer om dit iets robuustere exemplaar.

De afwerking van de ring

Het zit ‘m in de details! Het oppervlak van de trouwring kan op verschillende manieren bewerkt worden, wat leidt tot een handvol looks. Denk daarom even aan de volgende afwerkingen:

  • De gepolijste of glanzende trouwring is nog steeds de meest gekozen optie voor mannen en een goed voorbeeld van een klassieke trouwring pur sang. Deze ringen zijn wel gevoeliger voor krassen.
  • Een geborstelde ring combineert alle elementen van een klassieke trouwring, maar voegt een stoer kantje toe. Daarnaast verbergt een geborstelde ring makkelijk krassen, wat het comfort voor de drager vergroot.

6

  • De matte ring is de favoriet van mannen die nooit ringen dragen. Omdat de ring onopvallend is, voelen ze er zich sneller comfortabel mee.
  • Een gehamerde ring bestaat zowel in een blinkende als in een matte versie. Zoek je een tussenweg tussen glanzend en mat, dan is een gehamerde, gepolijste ring perfect.
  • Houdt je toekomstige wel van een tikkeltje meer detail? Dan is een gedetailleerde trouwring met één of meerdere edelstenen of een betekenisvolle gravering misschien wel de ring voor hem.

Vind jouw mannenring bij DE BRUYLOFT

Bij DE BRUYLOFT helpen we je graag verder door de perfecte trouwring voor je man te vinden. Van het meten van de juiste ringmaat, tot stijladvies op maat. Kom langs in onze showroom in Lokeren of maak een afspraak.

Bekijk ook deze trouwringen:

Acredo trouwringen: S-1217-2_E7_2_0_DEFAULT Rosé 9 kt. goudhoudend metaal (37,5%) € 567
Acredo trouwringen: S-1234-2_W9_2_0_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 880
Acredo trouwringen: S-1260-1_RGF_2_0_DEFAULT Roodgoud 14 kt. geelgoud 14 kt. € 1.280
Acredo trouwringen: A-1691-7_GGG5_G_0_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 2.072
De Bruyloft trouwringen: B-RM182168-A-1756-1_W5 Wit goud 14kt € 2.225
Acredo trouwringen: A-2011-5_RRR5_H_0_DEFAULT Roodgoud 14 kt. € 2.736
Acredo trouwringen: S-1266-6_X5_4_0_DEFAULT Signature Gold 585 € 1.600
Acredo trouwringen: A-1107-3_GF_8_1_HEARTSARROWS Geelgoud 18 kt. € 8.502

Ook interessant

Robijn (28)
Tips & tricks

Help, mijn witgouden ring kleurt geel! Dit doe je eraan

Als je je witgouden ring dagelijks draagt, kan hij na een tijdje geelachtig kleuren. We vertellen je hoe dat komt en hoe je je ring weer in topvorm krijgt.

Lees meer
Pure Feelings Picture Id917725802 (1)
Tips & tricks

Je diamanten ring onderhouden: zo behoudt hij zijn glans

Verliest jouw diamanten ring na een tijdje z’n glans? Geen zorgen, want er zijn heel wat manieren om je ring terug in topconditie te krijgen én houden.

Lees meer
Robijn (14)
Tips & tricks

Je verlovingsring of trouwring laten verkleinen? Geen probleem!

Meestal kun je een verlovingsring gemakkelijk laten verkleinen – en hetzelfde geldt natuurlijk voor een trouwring. Lees snel meer!

Lees meer