• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Een verlovingsring kopen: waarop moet je zeker letten?

Een verlovingsring kopen doe je natuurlijk niet zonder wikken en wegen. De kans is groot dat je aanstaande verloofde al jaren droomt van de perfecte ring. Maar wat als ze je weinig of geen uitleg heeft gegeven? Waarop moet je zeker letten om je partner te verrassen met de ideale verlovingsring, die ze voor de rest van haar leven met veel plezier om haar vinger zal dragen? Geen zorgen. Volg onze tips en het komt helemaal goed! 

1. Bepaal je budget

Veel mannen denken dat een verlovingsring twee of drie maandlonen móét kosten, maar niets is minder waar. Het is een ongeschreven ‘regel’ die vooral in Amerika wordt toegepast, en die eigenlijk louter het gevolg is van een reclamecampagne van diamantbedrijf De Beers. Bepaal dus gerust zelf je budget – in elke prijscategorie is er voor iedereen wel wat wils. 

2. Ken de stijl van je verloofde

Draagt je vriendin vooral goud- of zilverkleurige juwelen? Houdt ze van modern of eerder klassiek? Dit zijn belangrijke vragen om de juiste verlovingsring te kiezen. Twijfel je over het antwoord? Breng dan wat foto’s van juwelen die je partner vaak draagt, mee naar de juwelier. 

3. Platina versus goud

Als je verloofde het liefst geelgouden of rosékleurige juwelen draagt, dan kies je sowieso voor een gouden ring. Draagt ze vooral zilverkleurige sieraden? Dan heb je de keuze tussen witgoud of platina. Beiden hebben een prachtig glanzende metaalkleur, al zijn er wel verschillen in budget. Platina is op zijn beurt wel krasbestendiger. Bij DE BRUYLOFT vertellen we je graag meer over de precieze verschillen. 

Ontwerp Zonder Titel (1) (1)

4. Meteen de juiste ringmaat

Neem een ring die je aanstaande niet vaak draagt en dus niet snel zal missen, mee naar de juwelier of meet de diameter nauwkeurig op. Zo kun je de ring strak meteen vlotjes om haar vinger schuiven. 

5. Laat je adviseren over de 4 C’s

Hoe komt het dat de ene diamant groter is dan de andere, en toch goedkoper? Dat heeft alles te maken met de zogenaamde vier C’s: cut (slijpvorm), clarity (helderheid), color (kleur) en carat (gewicht en dus grootte). Laat je dus niet misleiden door het formaat van een diamant, maar bekijk ook hoe de steen scoort op de drie andere vlakken.

6. Een diamanten verlovingsring kopen? Let op het certificaat

Om de prijs te drukken verkopen sommige handelaars minder kwalitatieve diamant. Deze diamanten voldoen wel steeds in grootte, maar missen kwaliteit om optimaal te schitteren. Vraag, als je een diamanten verlovingsring koopt, daarom zeker naar het GIA-certificaat. GIA is een onafhankelijke, internationaal erkende organisatie die de kwaliteit van diamanten bepaalt op basis van de vier C’s en hiervan een ‘paspoort’ opmaakt. Ook HRD en IGI zijn kwalitatieve certificaten.

 

Shutterstock 299967509 (1)

Twijfel je nog welke verlovingsring je wil kopen? We helpen je graag!

DE BRUYLOFT weet hoe belangrijk de aankoop van een verlovingsring is. Je zou zeker niet de eerste zijn die meermaals bij ons langskomt voor hij de knoop definitief doorhakt. En dat begrijpen wij maar al te goed! Maak snel een afspraak voor persoonlijk advies in onze showroom, geheel vrijblijvend. Tot binnenkort! 

BEKIJK DE COLLECTIE VERLOVINGSRINGEN

Veelgestelde vragen

Hoe duur moet een verlovingsring zijn?
Hoe duur een verlovingsring moet zijn, kies je helemaal zelf uiteraard. Bij DE BRUYLOFT merken we dat heel wat verlovingsringen een budget halen van ongeveer een maandloon, soms zelfs 2 of meer. Vooral belangrijk is de belofte van jullie mooie toekomst samen, die in de verlovingsring vervat zit. Kies dus een verlovingsring die past bij jullie stijl als koppel, en natuurlijk ook bij je verloofde, die de ring haar (of zijn) leven lang zal dragen. Meer weten? Bij DE BRUYLOFT geven we je graag het nodige advies om jou de prijs van jouw ideale verlovingsring te helpen bepalen.
Hoeveel kost een paar trouwringen?
Hoeveel een paar trouwringen kost, hangt eigenlijk gewoon af van het budget dat je eraan wilt uitgeven. Er bestaat dan ook geen regel die zegt hoe duur een trouwring moet zijn. Bovendien bepaalt elk detail aan een trouwring mee de prijs, zoals welk metaal je kiest, welke breedte en hoogte de ring moet hebben en wat voor edelstenen je er eventueel in wilt laten verwerken. Toch benieuwd of je voldoende gespaard hebt? Bij DE BRUYLOFT heb je al een mooi paar trouwringen vanaf 800 euro, maar evenzeer high-end ringen voor wie het budget niet belangrijk is.  Kom gerust eens langs of maak meteen een afspraak, zodat we je zeker persoonlijk kunnen adviseren in je keuze. In onze showroom vind je oneindig veel mogelijkheden, voor elk budget. Probeer vooral voor kwaliteit te kiezen, trouwring zijn voor het leven, ze moeten aldus nog heel wat avonturen doorstaan !
Hoe lang op voorhand dienen wij onze trouwringen te bestellen?
De normale besteltijd voor trouwringen duurt een 3 tal weken, al kan het in extreme gevallen ook op enkele dagen. Toch raden we aan dit vooral jezelf niet aan te doen en minstens 3 maanden op voorhand langs te komen. We merken we dat heel wat van onze klanten 6 maanden tot soms zelfs een jaar op voorhand langskomen voor hun trouwringen te kiezen, dit omdat een huwelijksfeest ook nog andere voorbereidingen vraagt. Indien u tijdig bent langs geweest is er nog tijd om de ringen te komen bekijken en te passen. Is er toch nog wat niet in orde? Dan kan dit nog voor dé dag worden aangepast.
Hoe gebeurt de betaling?
Bij het plaatsen van jouw bestelling vragen wij een voorschot van 50%. Het saldo wordt voldaan bij afhalen van de ringen. Wij bieden u de service aan om jullie trouwringen na het aanpassen veilig bij DE BRUYLOFT op te bergen tot aan de dag van de trouw.
Waar een verlovingsring kopen?
Weet je niet waar een verlovingsring te kopen? Kom gerust eens langs bij DE BRUYLOFT in Lokeren omdat we niet enkel een enorme keuze aanbieden, we laten je ook kiezen in persoonlijke voorkeur en vinden het erg belangrijk dat je weet wat je koopt. Er wordt dus best wat tijd uit getrokken om de juiste informatie en kennis door te geven. Maak bij voorkeur een afspraak, zodat we je zeker persoonlijk kunnen begeleiden. DE BRUYLOFT begrijpt dat een verlovingsring kopen geen eenvoudige opdracht is. Maar dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies waarop je moet letten bij het kopen van een verlovingsring, zodat je huwelijksaanzoek straks perfect wordt! Je kunt bij ons trouwens ook je ring zelf ontwerpen.

Ook interessant

Robijn (28)
Tips & tricks

Help, mijn witgouden ring kleurt geel! Dit doe je eraan

Als je je witgouden ring dagelijks draagt, kan hij na een tijdje geelachtig kleuren. We vertellen je hoe dat komt en hoe je je ring weer in topvorm krijgt.

Lees meer
Pure Feelings Picture Id917725802 (1)
Tips & tricks

Je diamanten ring onderhouden: zo behoudt hij zijn glans

Verliest jouw diamanten ring na een tijdje z’n glans? Geen zorgen, want er zijn heel wat manieren om je ring terug in topconditie te krijgen én houden.

Lees meer
The Bride Puts A Ring On The Grooms Finger And Holds A Bouquet In Her Picture Id1315852120
Tips & tricks

De perfecte mannenring kopen? We helpen je kiezen

Op zoek naar de perfecte trouwring voor je man? Er zijn wat dingen waarop je het best let tijdens je zoektocht. Geen zorgen, DE BRUYLOFT staat voor je klaar.

Lees meer