• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Een verlovingsring voor je man kopen? Zo gek nog niet!

Trouwen doe je met twee, en verloofd zijn ook. Waarom zou je dan wel allebei een trouwring dragen, maar alleen om de vinger van de vrouw een verlovingsring schuiven? Het is een vraag die veel koppels zich terecht stellen. Verlovingsringen voor mannen worden dan ook almaar populairder.

Verlovingsring voor een modern huwelijk

Blader even door de geschiedenisboeken en je merkt dat verlovingsringen vroeger altijd door mannen werden gegeven en door vrouwen werden gedragen. Maar de tijden veranderen. Mannen mogen trouwen met mannen, en vrouwen met vrouwen. Bovendien wordt in de meeste moderne huwelijken het werk gelijk onder beide partners verdeeld, benadrukt ook Ed Sheeran

“Ik heb nooit begrepen waarom mannen geen verlovingsring dragen. Het gaat tenslotte om een verbintenis die je allebei tesamen aangaat.”

En jawel: Ed Sheeran draagt een verlovingsring. Net zoals Michal Bublé, trouwens. 

Air Force Provides Support To New Family

Waarom als man een verlovingsring dragen?

De redenen voor mannen om een verlovingsring te dragen, zijn niet anders dan die voor vrouwen. Het is een symbool van de liefde en de verbondenheid tussen twee mensen, in afwachting van de bezegeling ervan door hun huwelijk.
Maar misschien toch wel het meest bijzondere is de gelijkheid in de relatie die de twee verlovingsringen symboliseren. Ze laten zien dat jullie bij elkaar horen én dat jullie er ook samen voor gaan. 

Untitled Design (14) (1)

Je man ten huwelijk vragen

Maar wat met het huwelijksaanzoek, als er twee verlovingsringen bij komen kijken? Ons advies: verras je partner eerst met zijn verlovingsring en geniet samen van het moment. Wat later kun je hem vertellen dat je zelf ook graag een verlovingsring wil dragen.

Bekijk onze collectie ringen voor mannen

Veelgestelde vragen

Aan welke hand draag je je trouwring als man of vrouw?
Wanneer men zich de vraag stelt aan welke hand je de trouwring moet dragen moeten de meeste mensen zich het antwoord schuldig blijven. Vroeger werd het antwoord hier vaak voor in religieuze kring gevonden, toch is het zo dat hier steeds minder rekening wordt met gehouden en mensen vandaag liever hun trouwring dragen aan de hand die ze het meeste comfortabel vinden. Men kiest meestal bewust voor hun niet-dominante hand omdat de ring dan langer mooi blijft of omdat de ring hierbij niet ‘in de weg’ zit.  Het linkerhand is hierdoor het vaakst gekozen.  Wat vooral telt is het symbool van verbondenheid dat in jullie trouwringen vervat zit.
Hoe duur moet een verlovingsring zijn?
Hoe duur een verlovingsring moet zijn, kies je helemaal zelf uiteraard. Bij DE BRUYLOFT merken we dat heel wat verlovingsringen een budget halen van ongeveer een maandloon, soms zelfs 2 of meer. Vooral belangrijk is de belofte van jullie mooie toekomst samen, die in de verlovingsring vervat zit. Kies dus een verlovingsring die past bij jullie stijl als koppel, en natuurlijk ook bij je verloofde, die de ring haar (of zijn) leven lang zal dragen. Meer weten? Bij DE BRUYLOFT geven we je graag het nodige advies om jou de prijs van jouw ideale verlovingsring te helpen bepalen.
Waar een verlovingsring kopen?
Weet je niet waar een verlovingsring te kopen? Kom gerust eens langs bij DE BRUYLOFT in Lokeren omdat we niet enkel een enorme keuze aanbieden, we laten je ook kiezen in persoonlijke voorkeur en vinden het erg belangrijk dat je weet wat je koopt. Er wordt dus best wat tijd uit getrokken om de juiste informatie en kennis door te geven. Maak bij voorkeur een afspraak, zodat we je zeker persoonlijk kunnen begeleiden. DE BRUYLOFT begrijpt dat een verlovingsring kopen geen eenvoudige opdracht is. Maar dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies waarop je moet letten bij het kopen van een verlovingsring, zodat je huwelijksaanzoek straks perfect wordt! Je kunt bij ons trouwens ook je ring zelf ontwerpen.

Ook interessant

Robijn (28)
Tips & tricks

Help, mijn witgouden ring kleurt geel! Dit doe je eraan

Als je je witgouden ring dagelijks draagt, kan hij na een tijdje geelachtig kleuren. We vertellen je hoe dat komt en hoe je je ring weer in topvorm krijgt.

Lees meer
Pure Feelings Picture Id917725802 (1)
Tips & tricks

Je diamanten ring onderhouden: zo behoudt hij zijn glans

Verliest jouw diamanten ring na een tijdje z’n glans? Geen zorgen, want er zijn heel wat manieren om je ring terug in topconditie te krijgen én houden.

Lees meer
The Bride Puts A Ring On The Grooms Finger And Holds A Bouquet In Her Picture Id1315852120
Tips & tricks

De perfecte mannenring kopen? We helpen je kiezen

Op zoek naar de perfecte trouwring voor je man? Er zijn wat dingen waarop je het best let tijdens je zoektocht. Geen zorgen, DE BRUYLOFT staat voor je klaar.

Lees meer