• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Je diamanten ring onderhouden: zo behoudt hij zijn glans

Pronkt jouw solitaire verlovingsring ook elke dag aan je ringvinger, maar verliest hij beetje bij beetje z’n glans? Geen zorgen: diamonds are forever. En er zijn heel wat manieren om je diamanten ring terug in topconditie te krijgen én te houden.

 

Pure Feelings Picture Id917725802 (1)

Zó bewaar je je diamanten ring

Diamant is de hardste edelsteen. Dat betekent dat een diamant enkel een soortgenoot kan beschadigen. Door je diamanten ring op de juiste manier te bewaren, hou je hem makkelijk krasvrij. Gebruik daarom zeker de originele doos of stoffen zak die je bij je ring kreeg, of bewaar je juweel in een speciale juwelendoos. Het is vooral belangrijk dat verschillende diamanten elkaar niet raken.

Robijn (18)

Doe je ring ook eens uit

Wil je je prachtige diamanten ring zo lang mogelijk dragen? Dan is het belangrijk om te weten wanneer je je ring het best even uitdoet. Leg hem even aan de kant tijdens het sporten, schoonmaken, douchen, koken en vooral bij zwaar manueel werk. Hij komt zo minder in contact met zweet en andere stoffen, en behoudt langer zijn optimale schittering.

 

Onderhoudstips voor je diamanten ring

Diamanten juwelen kunnen dof worden door de huid, zeep, boter en andere vettige stoffen. Door je ring maandelijks op de juiste manier te reinigen, behoudt de edelsteen zijn prachtige schittering. Laat je ring even weken in een sopje van lauw water en een zacht afwasmiddel. Borstel de edelsteen daarna voorzichtig af met een zachte tandenborstel en spoel hem af met warm water. Gebruik ten slotte een niet-pluizende doek om je ring af te drogen. Vermijd materialen als keukenrol.

Robijn (20)

Laat je ring professioneel reinigen

Natuurlijk is het normaal dat je ring na enkele jaren draagsporen vertoont. Wil je je diamanten ring graag eens grondig onder handen nemen, dan doe je het best beroep op een expert. Een ultrasoon reiniger pakt juwelen met veel hoekjes en kantjes op een uitzonderlijk nauwkeurige manier aan. Ook het materiaal wordt eens onder handen genomen door een polystmachine, zo wordt de ring terug zoals nieuw!

 

Kom langs bij DE BRUYLOFT

Ben je op zoek naar een knappe diamanten verlovings- of trouwring of een professional die je ring weer in topvorm krijgt? Het team van DE BRUYLOFT helpt je met veel plezier verder. Bezoek onze showroom of maak een afspraak. Tot snel!

Bekijk ook deze ringen:

Acredo verlovingsringen: A-1488-1_W5_H_1_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 789
Acredo memoireringen: A-2046-62_G5_H_1_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 1.299
De Bruyloft verlovingsringen: B-RMMF1111D_W7 Wit goud 18kt € 2.551
Acredo trouwringen: A-1701-1_G7_H_0_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 2.720
Acredo trouwringen: A-1756-20_XXX5_3_0_DEFAULT Signature Gold 750 € 4.007
De Bruyloft verlovingsringen: B-PGGR4153SAF_W7 Wit goud 18kt € 3.322
Acredo memoireringen: A-1720-3_R5_H_1_DEFAULT Roodgoud 14 kt. € 2.047
Acredo trouwringen: A-2218-2_DDD3_3_0_DEFAULT Grijsgoud 14 kt. € 2.720

Ook interessant

Robijn (28)
Tips & tricks

Help, mijn witgouden ring kleurt geel! Dit doe je eraan

Als je je witgouden ring dagelijks draagt, kan hij na een tijdje geelachtig kleuren. We vertellen je hoe dat komt en hoe je je ring weer in topvorm krijgt.

Lees meer
The Bride Puts A Ring On The Grooms Finger And Holds A Bouquet In Her Picture Id1315852120
Tips & tricks

De perfecte mannenring kopen? We helpen je kiezen

Op zoek naar de perfecte trouwring voor je man? Er zijn wat dingen waarop je het best let tijdens je zoektocht. Geen zorgen, DE BRUYLOFT staat voor je klaar.

Lees meer
Robijn (14)
Tips & tricks

Je verlovingsring of trouwring laten verkleinen? Geen probleem!

Meestal kun je een verlovingsring gemakkelijk laten verkleinen – en hetzelfde geldt natuurlijk voor een trouwring. Lees snel meer!

Lees meer