• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Verlovingsringen voor mannen: wat is het verschil met damesringen?

Vroeger droegen alleen toekomstige bruidjes een verlovingsring, maar verlovingsringen voor mannen zijn allang niet meer zo ongewoon. Wil jij de man van je leven ook graag verrassen met de perfecte verlovingsring? Lees hier wat precies de verschillen zijn tussen heren- en damesringen.

Materiaal

Verlovingsringen voor dames zijn meestal gemaakt van goud of platina. Mannen kiezen daarentegen al eens graag voor alternatieve materialen die de ring een stoer kantje geven, zoals palladium, 14 karaat platina en zelfs carbon. Deze materialen worden met de jaren prachtig donkerder tot zelfs zwart van kleur. 

Nieuw in het assortiment van DE BRUYLOFT – en heel populair bij mannen – is signature: een bruinachtige kleur van goud die erg mooi staat bij alle huidstinten.

Mo3

Slijpvorm

Rond (briljant) is voor beide geslachten de meestgekozen slijpvorm. Liever een wat originelere steen? Dames hebben de keuze uit tal van slijpvormen: rond, ovaal, peervormig, markies, hartvormig, … Mannen hebben die keuze natuurlijk ook, maar opteren in de praktijk vaak voor de wat hoekigere slijpvormen zoals de ‘Asscher cut’ (achthoekig) of ‘trillion’ (driehoekig). 

Mo11

Zetting van de steen

Een diamanten ring kan tal van zettingen hebben. Voor vrouwen is de klauwzetting, waarbij de steen boven op de ring wordt geplaatst, ongetwijfeld het populairst. In verlovingsringen voor heren kom je deze zetting minder vaak tegen. Mannen kiezen eerder voor een railzetting of tension-setting om te voorkomen dat de steen kwijt of beschadigd raakt bij handenarbeid.

Pexels Photo 888899

Hoe zit het met de maat?

Kies bij twijfel altijd voor een gemiddelde ringmaat. De ring kan later altijd nog worden aangepast. De vaakst voorkomende ringmaat voor heren is 60 / 62. Maar stiekem de ringmaat meten van je aanstaande verloofde kan natuurlijk ook!

Verlovingsring voor mannen zelf ontwerpen

Geen verlovingsring zo uniek als een zelfontworpen ring! DE BRUYLOFT specialiseert zich in gepersonaliseerde verlovingsringen voor zowel dames als heren. Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom. 

Veelgestelde vragen

Aan welke hand draag je je trouwring als man of vrouw?
Wanneer men zich de vraag stelt aan welke hand je de trouwring moet dragen moeten de meeste mensen zich het antwoord schuldig blijven. Vroeger werd het antwoord hier vaak voor in religieuze kring gevonden, toch is het zo dat hier steeds minder rekening wordt met gehouden en mensen vandaag liever hun trouwring dragen aan de hand die ze het meeste comfortabel vinden. Men kiest meestal bewust voor hun niet-dominante hand omdat de ring dan langer mooi blijft of omdat de ring hierbij niet ‘in de weg’ zit.  Het linkerhand is hierdoor het vaakst gekozen.  Wat vooral telt is het symbool van verbondenheid dat in jullie trouwringen vervat zit.
Hoe duur moet een verlovingsring zijn?
Hoe duur een verlovingsring moet zijn, kies je helemaal zelf uiteraard. Bij DE BRUYLOFT merken we dat heel wat verlovingsringen een budget halen van ongeveer een maandloon, soms zelfs 2 of meer. Vooral belangrijk is de belofte van jullie mooie toekomst samen, die in de verlovingsring vervat zit. Kies dus een verlovingsring die past bij jullie stijl als koppel, en natuurlijk ook bij je verloofde, die de ring haar (of zijn) leven lang zal dragen. Meer weten? Bij DE BRUYLOFT geven we je graag het nodige advies om jou de prijs van jouw ideale verlovingsring te helpen bepalen.
Waar een verlovingsring kopen?
Weet je niet waar een verlovingsring te kopen? Kom gerust eens langs bij DE BRUYLOFT in Lokeren omdat we niet enkel een enorme keuze aanbieden, we laten je ook kiezen in persoonlijke voorkeur en vinden het erg belangrijk dat je weet wat je koopt. Er wordt dus best wat tijd uit getrokken om de juiste informatie en kennis door te geven. Maak bij voorkeur een afspraak, zodat we je zeker persoonlijk kunnen begeleiden. DE BRUYLOFT begrijpt dat een verlovingsring kopen geen eenvoudige opdracht is. Maar dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies waarop je moet letten bij het kopen van een verlovingsring, zodat je huwelijksaanzoek straks perfect wordt! Je kunt bij ons trouwens ook je ring zelf ontwerpen.

Ook interessant

Robijn (28)
Tips & tricks

Help, mijn witgouden ring kleurt geel! Dit doe je eraan

Als je je witgouden ring dagelijks draagt, kan hij na een tijdje geelachtig kleuren. We vertellen je hoe dat komt en hoe je je ring weer in topvorm krijgt.

Lees meer
Pure Feelings Picture Id917725802 (1)
Tips & tricks

Je diamanten ring onderhouden: zo behoudt hij zijn glans

Verliest jouw diamanten ring na een tijdje z’n glans? Geen zorgen, want er zijn heel wat manieren om je ring terug in topconditie te krijgen én houden.

Lees meer
The Bride Puts A Ring On The Grooms Finger And Holds A Bouquet In Her Picture Id1315852120
Tips & tricks

De perfecte mannenring kopen? We helpen je kiezen

Op zoek naar de perfecte trouwring voor je man? Er zijn wat dingen waarop je het best let tijdens je zoektocht. Geen zorgen, DE BRUYLOFT staat voor je klaar.

Lees meer